<>

Ajankohtaista

Uhkana palveluiden leikkaus haavoittuvimmassa asemassa olevilta nuorilta

11.9.2023

Hallitusohjelmassa etsivään nuorisotyöhön ja työpajatoimintaan luvattiin panostaa. Budjettiesityksessä molempiin toimintoihin kuitenkin kohdentuu 2,3 miljoonan euron leikkausuhka. Tilanne herättää suurta huolta meissä nuorisoalan ammattilaisissa. Jos avustuksista leikataan, mistä voimme enää säästää? Jos resurssimme eivät riitä kaikkien nuorten auttamiseen, niin mistä he sitten saavat apua?

Nuorten pahoinvoinnin lisääntyminen näkyy niin valtakunnallisesti kuin meillä Liperissä. Tukea tarvitsevia nuoria on yhä enemmän. Etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta voi olla opiskelupaikkojen ja työelämän ulkopuolelle jääneelle nuorelle ainutlaatuinen elämänlanka. Näiden palvelujen avulla on nuorella mahdollisuus saada tukea arjenhallintaan, rakentaa sosiaalisia suhteita, oppia uusia taitoja ja tunnistaa omia vahvuuksia sekä pysähtyä ammattilaisen tukemana miettimään, mitä tulevaisuus voisi itselle antaa.

Budjettiesityksestä tarkemmin Into ry:n sivuilla: Budjettiesitys: Haavoittuvimmassa asemassa olevilta nuorilta leikataan palveluita - Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry (intory.fi)

Lue myös Joensuun Nuorisoverstaan toiminnanjohtaja Nora Kettusen kirjoitus: Älä leikkaa! Nuorten työpajatoiminta on toimiva konsepti - Into – etsivä nuorisotyö ja työpajatoiminta ry (intory.fi)

Liperin kunta on Into ry:n jäsenorganisaatio. Kunnassa on kaksi omaa etsivää nuorisotyöntekijää ja kunta ostaa nuorten työpajapalveluita Joensuun Nuorisoverstas ryltä.